top of page

Links

In het Westerwald zijn veel leuke uitstapjes te bezoeken. Wij hebben hieronder de leukste op een rij gezet.

Die Erlebnis-Brauerei 

Die Erlebnis-Brauerei is de brouwerij van het Westerwalder biermerk "Hachenburg". In de brouwerij wordt een tour gegeven, inclusief bierproeverijen, een cursus bier tappen en je eigen bier brouwen.

Westerwald Museum

Het Westerwald museum is hét museum voor motor liefhebbers. Een grote collectie motoren door de jaren heen is hier opgesteld. 

Cadillac Museum

Het Cadillac museum beschikt over een grote collectie Cadillacs. Het hele museum inclusief café is in jaren 50 stijl. 

Grube Bindweide

Grube Bindweide is een oude ijzermijn die vanbinnen te bezichtigen is.

Elmores

Elmores is een biergarten in een prachtig landschap. Ook zijn hier mooie koperwerken te bewonderen. 

Limburg an der Lahn

Limburg an der Lahn is een prachtige oude stad, waar nog veel vakwerkhuizen staan. De stad bestaat uit veel restaurantjes. Het oudste vrijstaande huis van Duitsland en een avontuurlijke wandeling eindigt bij de Dom van Limburg. 

Hachenburg

Hachenburg is één van de mooiste stadjes in de directe omgeving. Ook hier zijn veel vakwerkhuisjes te zien. In Hachenburg kan je ook het Landschaftsmuseum bezoeken. Het Landschaftsmuseum bestaat uit 8 huisjes waar de oude levensstijl te bewonderen is.

Hängeseilbrücke Geierlay

De Hängeseilbrücke Geierlay is een hangbrug tussen Mörsdorf en Sosberg. De brug heeft een lengte van 360 meter en kan lopend of fietsend worden overgestoken.

Heisterberger Weiher

De Heisterberger Weiher is een waterpark waar gezwommen kan worden. Op het strand is ook een klimmuur en trampoline aanwezig. 

Dreifelder Weiher

De Dreifelder Weiher is ook een waterpark. De Dreifelder Weiher is groter dan de Heisterberger Weiher. 

Nürburgring

De Nürburgring is hét bekende racecircuit in Nürburg. Dit circuit is onder andere gebruikt voor Formule 1. Je kunt hier tegenwoordig terecht voor een backstage tour of een tochtje over het circuit.

Loreley

De Loreley, bekend van de legende, is een hoge rots van 132 meter hoog. De Loreley kan beklommen worden. Bovenaan word je verrast door een prachtig uitzicht.

Biggesee

De Biggesee is een groot kunstmatig stuwmeer. In het water kan gezwommen, gevaren of gesurft worden. Rondom het meer ligt een natuurgebied waar je kan wandelen, fietsen of paardrijden.

Geysir Andernach

De Geysir Andernach is de hoogste koudwatergeiser in de wereld. De geiser kan een hoogte bereiken van 30 tot 60 meter. De geiser is gelegen in het Vulkanpark, een geopark. 

Barfußweg

Barfußweg is een blotevoetenpad waar je met blote voeten over een pad met verschillende texturen loopt. Het pad bestaat onder andere uit houtsnippers, denneappels, natuursteen, kiezels en gras. Na de wandeling kunnen je voeten bijkomen in het heerlijke modderbad. Tijdens de wandeling loop je door een afwisselend natuurgebied. 

Garten der Schmetterlinge

De Garten der Schmetterlinge is een prachtige vlindertuin waar veel soorten vlinders te bewonderen zijn. Het is mogelijk om bij de vlindertuin een combiticket te kopen. Hiermee kun je ook het nabij gelegen kasteel van Sayn bezoeken.

WesterwaldSteig

De WesterwaldSteig is een wandeling van wel 253 meter lang. Deze wandeling is in 16 etappes verdeeld met elk een begin- en eindpunt. De wandelingen variëren van 10 kilometer tot 18 kilometer. 

bottom of page